ELVIS FANCLUB IT’S ELVIS TIME ‘PAKT’ UIT!

 

Elvis Presley is bezig aan een serie zeer succesvolle jaren in Nederland. Sinds 1997 gaat er geen jaar voorbij of Elvis staat minimaal 1 keer per jaar met een single, cd of dvd in de Nederlandse hitlijsten. Dit jaar was dat zelfs met een aantal singles tegelijk, een nieuwe cd compilatie (‘Elvis By The Presleys’) en een nummer 1 dvd release (eveneens ‘Elvis By The Presleys’).

 

Nederland profileert zich nu al een aantal jaren achtereen als ‘Elvis land’ nummer 1. Dit komt niet in de laatste plaats door een zeer actieve fanclub met ruim 2500 leden, hiermee één van de grootste fanclubs voor een artiest in Nederland. Elk jaar organiseert ‘IT’S ELVIS TIME’ een grote fanclubdag die elk jaar alsmaar groter lijkt te worden. Waar vroeger lokale bandjes de muziek van Elvis kwamen vertolken, komen nu de echte bandleden van Elvis langs om muziek te maken en de fans te ontmoeten.

 

Op 23 oktober 2005 kan men een feestelijke Elvis Fanclubdag meemaken in het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45, te Rotterdam. Hiermee keert de fanclub na jaren terug naar de stad waar zij al vele fanclubdagen hebben georganiseerd. Thema van deze dag is ´Elvis On Tour´, naar de gelijknamige rock ´n´ roll documentaire over Elvis gemaakt in 1972, bekroond met een ´Golden Globe´. Elvis´ TCB Bandleden John Wilkinson (Rythym Guitar) en Glen D. Hardin (Pianist) uit de USA zijn te gast en zullen acte de presance geven met de Noord Hollandse band de ´ELF═Graceband´. Deze band timmert al een paar jaar stevig aan de weg en waren de verrassing op de succesvolle ´ElvisSecondToNoneParty´ in Paradiso, Amsterdam op 8 januari 2004. Samen met de originele bandleden van Elvis zullen zij ongetwijfeld weer gaan zorgen voor een memorabel muzikaal feestje vol vuurwerk!

 

Verder ontvangen wij tevens uit Amerika Elvis´ zijn kostuumontwerper: Bill Belew!. Dit is de man die, vaak op aangeven van Elvis, de meest spectaculaire pakken voor Elvis maakte. De meest bekende ontwerpen zijn wel het zwarte leren pak wat Elvis droeg in de alom geprezen ´68 Comeback Special´ en de vele pakken, ´Jumpsuits´, die Elvis in de jaren ´70 droeg, belegd met goud en kilo´s edelstenen. Er wordt een speciale tentoonstelling ingericht met pakken van Elvis en de pakken van de bandleden uit de jaren ´70, ook ontworpen en gemaakt door Bill Belew, aangevuld met heel veel uniek Elvis related materiaal. Als klap op de vuurpijl geeft ´IT´S ELVIS TIME´ een schitterende en waardevolle replica weg van zo´n Elvis pak!.

Het gaat hier om het rode ´Burning Love´ Jumpsuit zoals te zien in de film On Tour, compleet met riem en cape!

 

Maar er is nog meer: de fans zullen worden getrakteerd op werkelijk unieke filmbeelden uit de jaren ´70, is er een beeldverslag van het 25th Anniversary ´Elvis The Concert´ uit Memphis in 2002, er staat een grote Elvis Shop met boeken, cd´s, dvd´s etc. van en over de enige echte King Of Rock ´n´ Roll!

 

Kortom: Elvis fans beleven een geweldige dag op 23 oktober, 2005, in het Groothandelsgebouw (Zalencomplex ´Engels´), Stationsplein 45, Rotterdam. Kaarten in de voorverkoop via www.itselvistime.nl of bel met 0594-51 82 65 / 0594-51 63 36, of aan de kassa van de zaal. Zaal open om 12:00 uur, aanvang programma: 13:00 uur.